Työskentelyä hotellissa

Hellou!

Työskentelin suurimman osan harjoittelun ajasta hotellimme ravintolassa, jossa olin ensin aamiaisella klo 8-11.30 ja illallisella 19-21.30. Aamiaisella vastaanotin asiakkaita ravintolaan, jossa näpyttelin järjestelmään heidän huonenumeronsa, blokkasin pöytiä, aamiaisen jälkeen katoimme salin uudelleen illallista varten. Illallisella otin asiakkaita myös vastaan ovella ja syötin espanjankieliseen järjestelmään juomia, joita asiakkaat tilasivat ruoan kanssa. Aluksi oli hankalaa tajuta mitä tilauslapussa haluttiin, koska nimet oltiin lyhennetty espanjaksi, mutta kyllä sekin taito kehittyi.

Hotellissamme oli todella paljon asiakkaita Ranskasta ja Saksasta, joiden kanssa tuli muutamaan otteeseen erikoisia kohtaamisia, koska yhteistä kieltä ei löytynyt. Eräs asiakas oli myös yhtenä aamuna harjoitellut huonenumeronsa suomeksi, kun muisti että olen Suomesta kotoisin. Todella monet hotellin asiakkaista luulivat, että olen Venäjältä ja hämmästyivät kun kerroin olevani Suomesta:D Muutamaan suomalaiseen asiakkaaseen törmäsin myös harjoittelumme aikana.


Yhden viikon harjoittelusta olin hotellin vastaanotossa, jossa pääsin seurailemaan check-in ja check-out tilanteita. Pääsin esittelemään muutamille asiakkaille hotellimme huoneita, yleisiä tiloja, ravintolaa ja piha-aluetta. Yhtenä päivänä kävimme työkaverini kanssa esittelemässä hotelliimme kuuluvia apartments huoneistoja, joista oli upeat näkymät hotellimme omalle rannalle. Respassa autoin asiakkaita pääsemään pääkaupunkiin Palmaan bussilla antamalla aikatauluja ja neuvomalla tien bussipysäkille. Monille asiakkaille annoin karttoja lähialueesta ja neuvoin miten pääsee kävellen Palma Novan rannoille hotellilta. Eräs mies kaipasi apua wifin päälle laittamisen kanssa, joten pääsin auttamaan häntä ja kiitoksena antoi minulle 5 euroa.

Työkokemuksena ihan mahtava reissu ja kaikilla sama asenne, ettei ole mitään hätää ja kaikki järjestyy. Muistona jäivät aivan ihanat, avuliaat ja sympaattiset työkaverit. Reissun aikana huomasi kuinka paljon espanjan kielitaito kehittyi, koska työntekijät eivät osanneet kovin hyvin englantia.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Chicaas!

Tren De Soller ja kotiinpaluu

...kohta mennään